2023. december 8., péntek

BUDAPEST 150 ÉV HAZUGSÁGBAN! MAGYAR VÁROSTÖRTÉNETI ATLASZ 9. NYÍLT LEVÉL A TÖRTÉNETTUDOMÁNYI INTÉZET SZÁMÁRA

Tiltottak az oldalról


"Bölcsészek meg tudomány," igaz? Hagyjuk már, ez a magyar történelem ellenes téveszméket tovább erőltető állami szervezet, ahol félreképzett és elvakult történészek ülnek igazgatósági pozícióban. Amit előadnak a tudományos digitális térképek világában már nettó hazugság!

BUDAPEST 150 ÉV HAZUGSÁG ÓBUDA TÖRTÉNELMÉRŐL!


BEBETONOZOTT ÉRDEKEK- Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet-Az intézet fő feladata a magyar társadalom és állam történetével kapcsolatos alapkutatások végzése. Nagyon kíváncsi leszek, hogy miben változtattak a másfél évszázados rögeszméiken!? Bár a könyvet még nem láttam,-azóta már megvan a könyv és katasztrófa az egész kiadvány- de kétlem, hogy a félreképzett társaság, akik között, magyar történelem ellenes aquincumi igazgatónő is van, bármit is változtatott volna a tévképzetein. Úgyhogy elöljáróban most csak ennyit írtam: 

"Mit művelnek ezzel a szerencsétlen Óbudával még most is, nem tűnt fel, hogy lefőtt a kávé ez ügyben? Én nagyon komolyan kérdezem önöktől, hogy a könyv szerzői tényleg még most is azt képzelik, hogy Sicambria-Óbuda városa(ahol az óbudai prépostság és királynéi vár állt a préposti területen) az Aquincum katonavárosánál létezett? Nem tűnt fel, hogy a polgárvárosi részen, a teljes feltárás után sem találtak egy kabátgombot, ami magyar lett volna?! A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetben környezetföldrajzzal-és a legfontosabb- a történelmi vízrajzzal, a tájrégészettel, és helyrajzi oklevelek kutatásával senki nem foglalkozik? Nem szégyellik magukat, hogy 170 éves  történetírói téveszméket, tudománytalan és teljesen alaptalan óbudai topográfiát erőltetnek még napjainkban is, a digitális térképek világában? Benne van a könyvben, hogy a Duna vízszintje 283-ban megemelkedett, és a folyamatos vízszint-emelkedés olyan mértékű volt, hogy úgy ellepte a rómaiak Aquincum nevű városát, hogy az a magyarok krónikáiban egyáltalán nem is szerepel?! Ebben a frissen megjelent könyvben már az szerepel, hogy Óbuda városa, amit az okleveleinkben Sicambriának írnak, az valójában a csillaghegyi Rókahegyen és a békásmegyeri hegyoldalban létezett, és ha nem, akkor miért nem? Önök csak néznek, és nem látnak? Vagy a négy generáció félreképzése az óbudai történész dogmákkal, és a téves óbudai helyrajzzal, a látásukat is teljesen elvette? Hol van a Főtéren, az Óbudát ábrázoló középkori hadmérnöki rajzokon látható hegy, hol van? Tegnap voltam a Főtéren, ahová Óbudát fantáziálják, teljesen dilettáns módon, de a hegy helyett, csak korcsolyapályát láttam a sík területen, mely a középkorban is még Az Óbudai Boldogságos Szűz Mária szigete néven létezett, de hívták Révjenőnek, a várról Pestnek(ma már Ópest) majd Újbécsnek is, míg a sziget Insula Magna-Budensi neve a Mókus és Kiskorona, Perc utca által határolt SZIGETI klarissza kolostorról kapta a nevét! Ki a felelős ezen könyvkiadásért? A szerzők között az a Láng Orsolya is szerepel, aki közösségi csoportokban próbálja tagadni a Duna vízszint-emelkedését, folyamatosan és készakarva elferdíti a földrajzi és vízrajzi környezetet is, ezáltal hamisítva a valódi, a hegyoldalban létezett Óbuda-Sicambria történelmét!"





Nyílt levél a Bölcsészettudományi Kutatóközpont-Történettudományi Intézet igazgatósága, az "MTA kiváló kutatóhely" számára! 

Tisztelt Igazgatósági Tagok!

Nagy büszkén hirdetik a weboldalukon, és közösségi oldalukon is az újonnan megjelent könyvet: Óbuda – Magyar Várostörténeti Atlasz
Azonban van ám egy óriási probléma, az Óbuda helyrajzi probléma, melyet úgy látom az Intézet igazgatósága és munkatársai is, a Budapesti Történeti Múzeumhoz és Óbudai Múzeumhoz hasonlóan, igyekeznek a szőnyeg alá söpörni. Önök bölcsészek, a könyv szerkesztőivel és íróival karöltve, elferdítik Óbuda város helyrajzát, a tudománytalan történetírói tévképzeteket ismételve. A Duna ugyanis a középkorban még a békásmegyeri Duna-ágban folyt dél felé. Tehát ezt azt jelenti, hogy a Zichyék majorsága, a mai Főtér szigeten létezett, az Árpád-és középkorban is! Önök ezzel a földrajzi ténnyel miért nem képesek tisztába kerülni? Már a könyv tartalomjegyzékéből kiderül számomra, hogy most már készakarva és szándékosan hamisítják az óbudai történész szamárcsapást ismételve, a főváros történelmét, az Árpád-kori és középkori Budát a római Aquincumba fantáziálva! A könyv írói és felelős szerkesztői nem szégyellik magukat, hogy becsapják és félrevezetik az olvasóikat?! A könyvet lektoráló Spekner Enikő, alapjában és teljes tévedésben van folyamatosan Óbuda helyrajzával kapcsolatban, és napjaink legnagyobb téveszmés- rögeszmés történésze, ugyanakkor a hamis elvárásoknak megfelelni igyekvő összes íróra is ugyanez vonatkozik, mert a mai vízrajzi állapotokat vetítik vissza a múltba! Ki azonosította hitelesen a vonatkozó látképekkel és oklevelekkel Óbuda város helyrajzát? Ja, senki! Nem tűnt ez fel önöknek se? Azt gondolják, hogy ez tekintélyelvből megoldható? És most szólok, hogy Székesfehérvár-Alba Regale helyrajzi probléma is van, még most is! Ki kezeli a közösségi oldalt? Aki nem ért egyet az évszázados téveszmékkel, és történelemhamisítással, azt letiltják az oldalról? Miféle "bölcsész" megoldás ez? Nem inkább a környezet-földrajzzal-vízrajzzal kéne inkább ismerkedniük a csillaghegyi öblözetet tanulmányozva? Vagy nem inkább azon kellene igyekezniük, hogy a békásmegyeri hegyoldalban létezett Sicambria-Óbuda városát, -tíz év után-feltárják végre? Egyébként ilyen ötös lottóm legyen, én ugyanis előre sejtettem  az ostoba megoldását a közösségi oldaluk adminjának. Tehát bemásolom a hozzászólásom, és ezt a levelet a Nemzeti Levéltár és e népbutító könyv összes írójának és szerkesztőjének is továbbítom. Mielőbbi ébredést kívánok önöknek, ideje észhez térni  Óbuda helyrajzát illetően! Ezt az újabb hivatali fiaskót, e könyvvel és szerkesztőivel kapcsolatban, a Történész Dogmák Nyomában blog-csoportban is megjelenik ezzel a nyílt levéllel egyetemben. Akinek nem inge, az is vegye magára, mert még szeretném megérni, hogy feltárásra kerüljön a valódi Óbuda városa a csillaghegyi Rókahegyen és békásmegyeri hegyoldalban!


Kis idővel a hozzászólásom után a bejegyzésem törölték, és letiltottak az oldalról


 feladó: Sicambria-Óbuda Piliskutató Csoport <varosallam@gmail.com>

Ők azok, akik ténylegesen felelősek azért a népbutításért, ami napjainkban folyik ebben az állami intézményben! 

A levelet kapták:
címzett: molnar.antal@abtk.hu;
fejerdy.andras@abtk.hu;
mihalik.bela.vilmos@abtk.hu;
balogh.margit@abtk.hu;
fodor.pal@abtk.hu;
hezser.judit@abtk.hu

dátum: 2023. dec. 3. 20:38
tárgy: Óbuda – Magyar Várostörténeti Atlasz
#sicambria  #obuda  #budavetus  #tortenettudomanyiintezet


                                                                     Egyed Zoltán

Sicambria-Óbuda-Attila Király Városa Piliskutató Csoport

FRISSÍTÉS!

feladó:Sicambria-Óbuda Piliskutató Csoport varosallam@gmail.com
Továbbiakban a levelet megkapták: 


címzett:ablonczy.balazs@abtk.hu;
apor.peter@abtk.hu;
bacsatyai.daniel@abtk.hu;
balogh.margit@abtk.hu;
Bara.Peter.Tamas@abtk.hu;
bartha.akos@abtk.hu;
benei.bernadett@abtk.hu;
biro.laszlo@abtk.hu;
bodi.lorant@abtk.hu;
borhi.laszlo@abtk.hu;
cieger.andras@abtk.hu;
csako.judit@abtk.hu;
csaplar.degovics.krisztian@abtk.hu;
csukovits.eniko@abtk.hu;
czinege.szilvia@abtk.hu;
demeter.gabor@abtk.hu;
erdelyi.gabriella@abtk.hu;
eszik.veronika@abtk.hu;
f.molnar.monika@abtk.hu;
fedeles-czeferner.dora@abtk.hu;
fonagy.zoltan@abtk.hu;
foti.miklos@abtk.hu;
gal.judit@abtk.hu;
gyani.gabor@abtk.hu;
gyimesi.emese@btk.mta.hu;
hegyi.klara@abtk.hu;
hornyak.arpad@abtk.hu

dátum:2023. dec. 8. 9:37

tárgy:Fwd: Óbuda – Magyar Várostörténeti Atlasz

További címzettek várhatóak...

feladó:Sicambria-Óbuda Piliskutató Csoport varosallam@gmail.com
címzett:titkarsag@mnl.gov.hu;

tti.titkarsag@abtk.hu
dátum:2023. dec. 8. 9:47
tárgy:Fwd: Óbuda – Magyar Várostörténeti Atlasz

Továbbá a leginkább felelős: 

Várostörténeti Albizottság

Elnök:
Blazovich László, az MTA doktora

Titkár:
Szende Katalin
E-mail: szendek@ceu.hu      -Ugye milyen érdekes ez a CEU-s mail cím?











Miért nem használják hivatalból, a geomorfológiát, a műholdas térinformatikát, az Óbuda látképein látott várak földrajzi helyének megállapításához? Miért nem veszik figyelembe Vetus Buda-Sicambria városára vonatkozó helymeghatározó okleveleket? Miért hazudtolják meg egyes történészek a valós tényeket, és miért erőltetik tovább a szamárcsapással kialakult dogmákat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése