2022. január 5., szerda

DIGITÁLIS LEGENDÁRIUM MUNKACSOPORT- KANYÓ FERENC LÓDITÁSAI-ÁRPÁD FEJEDELEM SÍRHELYÉNEK FORRÁSAIRÓL

Néhány történelem iránt érdeklődő srác összeállt, hogy közösen alkossanak, és megszerettessék a hétköznapi emberekkel is a magyar történelmet. 

NA DE ÍGY, A TÖRTÉNETÍRÓI TÉVESZMÉKKEL ÉS HAZUGSÁGOKKAL?


Nyílt levél a Digitális Legendárium munkacsoport és Kanyó Ferenc számára! 


A történelemhamisító "munkacsoport", rögtön egy ordas ferdítéssel indítja a témát, ŐS-BUDA és ezt még a nyitóképre is felírták. Így próbálják már alapjában a régóta fennálló helyrajzi problémát komolytalanná tenni. És ez a mi történészeink, és legfőképpen Kanyó Ferenc leginkább gyomorforgató hazugsága! Azonban nem valamiféle régebbi Ős-Budáról van szó, hanem Óbuda helyrajzi problémájáról! Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy amit ma Óbudának hívunk a történészeink téveszméi miatt, a Zichy Főtér és környezete, az a terület a középkorban még szigetként létezett és sosem volt ott Óbuda városa! A Főtér környékén Révjenő és Újbécs középkori települések léteztek, a szigeten lévő két gazdag középkori telep épületeit tárták fel a régészek, és ezekre fogták rá, hogy az Óbuda városa. És pontosan ezért nem tudják az ő hamis Óbudájukat látképekkel és oklevelekkel igazolni! Remélem mindenki számára érthető. Ezért "Ősbudáznak", és ezért hallgatják el az okleveles forrásokat is a történész szélhámosok. Az "Ősbuda" nevet, pont az a Sashegyi Sándor, pomázi kutató, találta ki a pomázi téves elmélete számára, ami ellen annyira küzdött az írásaiban Kanyó. Így tehát most, hogy az "Ős-Buda" nevet kiírták a felvétel nyitóképére, végletekig aljas és sunyi módon próbálnak ebbe a téves elméletbe, és téves elnevezésbe-Sashegyi Sándor tévedésébe belekapaszkodni!
Eredetileg ez egy poszt lett volna a Meta-Facebook nevű közösségi oldalon, de a történelemhamisításairól elhíresült Kanyó, rögtön letiltatta a bejegyzésemet, ahogy korábban is tette ezt már. Hiszen az is kínos volt számára, hogy az RTL Klub felvételén előadott hazugságaival szembesítettem! Olyan lett immár a hazug történésznek a jelentés a Facebook felé, mintha anyuci védelmező szoknyája alá bújna. De miért kell hazudni? Miért kell a mindenki számára elérhető, és nyilvánvaló forrásokat nem létezőnek hazudni? Miért érdeke ez Kanyónak? A válasz a diplomamunkájában van, ahol a történetírói téveszméket lehet elolvasni! Amit az elvárások szerint írt meg, mert napjainkban is az elvárás az, amit a félreképzett történelemtanárok előadnak, és Kanyó csak az elvárásoknak akar megfelelni, amikor a tekintélyelvű tanárainak és a magasabb beosztású kollégáknak hízeleg. Az összes ezt csinálja, kivétel nélkül! A magyar történészek a világ leghíresebb talpnyalói, kifejezetten ebből élnek, hogy hivatkoznak egymás téveszméire. Itt elsősorban Óbuda helyrajzi problémájáról van szó, de persze más történelmi témákban is elképzelhető ugyanez a módszer.

SZEMÉLYESKEDÉS?

Szó nincs ilyesmiről. Nem Kanyó Ferenc személyével van a problémám, hanem azzal, amit elhallgat, elferdít, átmásol és átfogalmaz, a saját nevén előadva, vagy azt állítja, hogy nem is létezik! És én előre figyelmeztettem, hogy a ferdítéseire választ fog kapni, és amit művel, az a tudománytalan múlt, és vesztésre van ítélve. Ez a szolgalelkű történész már most olyan, mint azok a politikusok, akiket nagyon utálok, mert aljas módon hazudnak, és hülyére próbálnak venni mindenkit, miközben egymásból élnek és közben mindenki felfelé nyal. Az Óbuda történészek ugyanilyenek, kivétel nélkül. Az elmúlt két évtizedben, egyetlen tisztességes történésszel nem találkoztam, aki mert volna kiállni az igazságért, az Óbuda helyrajzi problémában. Kollektív felelősségük van, alapjában már azért is, mert több generációt butítottak el a téveszméikkel, és az Óbudának előadott római Aquincummal. De nézzük csak, ki is volt az, aki elsőként is személyeskedett a szakdolgozatában? 
Pont Kanyó volt az, aki a vonatkozó okleveleket jól ismerő korábbi kutatókat a negyvenes és hatvanas évekből, burkolt sunyisággal nevezte alternatívnak, és délibábosnak. Közben a valóság az, hogy ő maga az, aki a tudománytalan történészi téveszméket másolja és előadja! Így tehát Kanyónak semmilyen erkölcsi alapja nincs, az okleveleket jól ismerő, korábbi kutatókra jelzőket aggatni. Ők legalább megpróbáltak tenni valamit, a hivatalos ostobaságok ellenében, és nem az évszázados ostobaságokat fújták, ahogy teszi ezt Kanyó! És már a legelső oldalon hivatkozik az írásában arra a Laszlovszkyra, aki a szigeten lévő, Révjenő területén található Werner comes várát-majd szigeti apácák várát adja elő az Óbuda-városi királynéi várnak, bődületes károkat okozva Óbuda történelmének, átverve és félrevezetve az újság, és írásának az olvasóit.

CUI PRODEST-KINEK AZ ÉRDEKE?

Kanyó kiválóan ért tehát a politikához, én meg hányingert kapok az ilyesmitől, mert alapban gyűlölöm a hazugságot. Pláne még azért is, mert Laszlovszky professzor úr a tanulmányában, és most jól tessék figyelni- 1. darab-egy darab olyan oklevelet vagy látképet nem tud felmutatni, ami arra a földrajzi helyre azonosítaná a királynéi várat, vagy úgy egyáltalán Óbuda városát! Egy komoly régész és professzor nem tudja, hogy miként lehet azonosítani egy várost, ezt hogy képzelhetik komolyan ezek a "szakemberek"? A slusszpoén pedig az, hogy a várat meg sem nevezi, és éppen ezért Kanyó sem tud választ adni a vár latin nevére! Katasztrófa és a világ szégyene, amit Óbudával művelnek, ráadásul most, napjainkban. És ezért már nem a történetírók téveszméi a hibásak! Kanyó Ferenc ifjú történészként azt jelenti Óbudának és történelmének, amit Varju Elemér Visegrádnak, a királyi alsó-várnak. És nekem senki ne írjon olyanokat, hogy ez "személyeskedés", mert nem az! Kutya kötelességem felhívni a figyelmet az ilyen elhallgatásokra, és ferdítésekre, mert ezek az egymásnak megfelelni vágyó szolga-lelkűek- másoló történészek, már másfélszáz évszázada teszik ugyanezt. 2022. évet írunk, és a valódi Óbuda városa nincs feltárva! Az egykori sziget területét hazudják hivatalból Óbuda városának, miközben köztudott, hogy a Zichyék majorja szigeten épült. Az állításaikra sem látképes, sem okleveles azonosság nincs és sosem volt. Ezért nem lelték Kurszán várát és az Óbudai középkori Egyetemet, és ezért van az, hogy amiket azonosítottak , és hosszú viták után hallgatólagosan elfogadtak, azok alapjában tévesek és hibásak, és Óbuda városából egyetlen hiteles épületet sem tudnak felmutatni! Úgyhogy nekem senki ne jöjjön a picsogással! Aki-amit előad vagy leír a nevével, azért vállalja a felelősséget. Kanyó meg a buta sleppje pedig hiába próbál a f@szbuknál jelentgetni, mert könyvben is megírom, ami ferdítést és hazugságokat elkövet Óbuda valós történelmének ellenében!
Most pedig lássuk a bejegyzést és a hozzávaló képeket, amit a kretén közösségi oldal "megfélemlítés" címszó alatt törölt, mert a hazudozó történész jelentette a bejegyzést.



Nyílt levél a Digitális Legendárium munkacsoport és Kanyó Ferenc számára! Egy olyan téveszméket másoló előadót sikerült megszólaltatni, aki a dogmák által mászik fel a történész szamárlétrán! És aki az RTL Klub kamerájába is lódított, és a témát is megpróbálta elferdíteni! Már 1:11-nél leállítottam a felvételt, mert Kanyó Ferenc csúsztatása már tetten érhető a legelső mondatában! Nem csak Anonymus ír Árpád fejedelem sírjáról, úgyhogy Kanyó fejezze be a ferdítést, a történész dogmák terjesztését! Miért butítjátok az érdeklődőket, tényeket elhallgatva, ezt nevezitek ti történelem szeretetnek Digitális Legendárium munkacsoport? Miért kell Kanyónak valótlanságokat állítania, miért érdeke ez neki? A Digitális Legendárium munkacsoport pedig miért alkalmaz dilettánsokat egy ilyen komoly témához? Tessék, itt az oklevél: http://feheregyhaza.blogspot.com/2017/06/arpad-fejedelem-hiteles-sirhelye.html   Pedig a Kanyó pontosan tudja, hogy létezik ez az oklevél, hiszen amióta ráleltem, azóta több alkalommal is leközöltem már, még a magyar fordítását is!

AZ ALBA ECCLESIA-ÓBUDAI FEHÉREGYHÁZA AJTAJA ELŐTT MŰKÖDŐ MALOM SZERKEZETE

CCCXLVI.

 

Bizonyíték arra, hogy a Boldogságos Szűz Mária fehéregyházi temploma és Árpád sírja az óbudai szőlőhegyen voltak. 1425.

 

Mi, Fehérvári Balázs György, János fia Gergely, Benedek fia István, Gvarcsei Benedek bíró és esküdtek és Óbuda minden polgára emlékezetül hagyjuk jelen levelünk által, hogy amikor Péter, az óbudai Boldogságos Szűz Mária-kolostor kegyes apácáinak íródeákja szabályos módon színünk elé idézte a társunkat, a szintén óbudai óbudai Lénárd hospest, minthogy a hegy alatt, a Boldogságos Szűz Mária fehéregyházi templománál följebb lévő szőlőjének útja tönkrement és teljesen megsemmisült, ugyanezen Lénárd előttünk vállalta, hogy egy öreg vadkörtefától, amely a fölső végéhez közel, szőlőjének határában (jócskán följebb, mint a saját földje) van, saját fáradságán és költségén kijavítja és megőrzi illetve ha bárki szót emelne ez ellen az út ellen, és magát Péter deákot békésen és önként ezen az úton nem tudná kiszolgálni, akkor elvállalta, hogy bármely ellentmondóval szemben saját fáradságon és költségen bármely helyen megvédi azt és gondját viseli.E dolog emlékére az említett Péternek kiadtuk jelen, városunk pecsétjével lepecsételt, nyílt formában kiállított levelünket.Kelt az Úr ezernégyszázhuszonötödik évében, a Szent Pál apostol megtérésének ünnepe utáni harmadik napon. (Pecsét helye.)

Eredeti pergamenről. Mivel Árpád vezért a Boldogságos Szűz Mária fehéregyházi temploma közelében, egy kőből épült vízvezeték mellett temették el, sírjának helyét ez a feljegyzés eléggé jelzi. Az, hogy Fehéregyháza az óbudai szőlőhegy alatt állt, más emlékből is bizonyos.

CSAPOLT VÁRFALSZERKEZET


A Boldogságos Szűz Mária Fehéregyházának az óbudai prépostságnak a földrajzi helyét pedig 9. azaz kilenc évvel ezelőtt megtaláltam és beazonosítottam, az oklevelek és műholdas képátfedés módszertan által. Tehát az Anonymus által leírt vízvezető kőmedret megtaláltuk, a csillaghegyi 
ANONYMUS KŐMEDER AZ Ó-MALOM HEGYEN
Rókahegyen! Azért ír Anonymus krónikája Árpád fejedelem sírjáról, mert mint Óbuda prépostja, Anonymus a mindennapjait töltötte ugyanazon a helyen, ahol a sír található, az Óbudai Prépostság Fehéregyházán. A VII. században Pannóniában legelsőként megépült, Szűz Máriáról elnevezett királyi kápolnánál temetik el Árpád fejedelmet 907-ben-tehát a fejedelmet egy már régóta létező ősi királyi-keresztény, a Szűz Máriáról elnevezett kápolnához, egy kiemelten fontos helyre temetik! Úgyhogy így "pogányozzátok" ezentúl a hazatérőket, -ti tudatlan történészek- mert ők nem "honfoglalók". Erzsébet királyné, 1310. évben az ősi Szűz Mária kápolnát belefoglalja az új prépostsági templomba, és kiskáptalant létesít a fejedelmi sír gondozására. Mindezért ennek neve az 1355. évi 
ÁRPÁD-KORI VÁRÁROK
határjárásban olvasható: Alba Beate Marie Virginis-az új óbudai prépostsági főtemplom- azaz Fehéregyháza. Ez a prépostsági templom látható az összes Óbudát ábrázoló látképen, a Csillaghegy tetején. Az oklevél hivatkozása pedig itt látható: Fejér, Georgius: Codex diplomaticus Hungariae ecclesiasticus ac civilis. Tomi X. Vol. 6. (Budae, 1844.) 

A HEGYTETŐRE FELFUTÓ BELSŐ FALSZERKEZET AZ ÓBUDAI PRÉPOSTSÁG VÁRÁBAN

Tehát Kanyó Ferenc elhallgatta ezt a forrást, és megpróbálta azt hamisítani, hogy Fejér György okleveles forrása nem létezik! Miért érdeke ez neki? Csak nem azért, mert az okleveles adatok, pontos helymeghatározást adnak? De bizony, és az okleveles adatok nem a Viktória téglagyár környékéről szólnak Fehéregyházával és Árpád fejedelem sírjával kapcsolatban. De még csak nem is a Radl malom az, ami az egyház ajtaja előtt található az okleveleink szerint! 

AZ ELSŐ SZŰZ MÁRIA KIRÁLYI KÁPOLNA-KURSZÁNVÁR TARTOZÉKA-PROMONTORIO VETERI BUDENSIS


A város oklevelei pedig nem szigetről, hanem sziklás szőlőhegyről, alsó-felső városról, és hegyi patakmalmokról, a mai Csillaghegyről szólnak! Túlságosan hosszú ideje etetik téveszmékkel történészeink az Óbuda történelme iránt érdeklődőket! Elég volt ebből! Az elbutított, szemellenzős és tudatlan, ostoba nemzedék értelmi szintje pedig abban mutatkozik meg, hogy amikor a Digitális Legendárium munkacsoport oldalán belinkeltem a Kanyó állításának ellentmondó és létező oklevelet, akkor az oldalt kezelő idióta, nem elnézést kért, mert hülyítik a hallgatóságukat, hanem nekiállt nekem ostobán fröcsögni. Na, úgyhogy erről a "munkacsoportról" is ennyi bőven elég. Talán még átfedés is van a TTE-vel, az Újkoros brigáddal, meg a 3d-s ferdítőkkel, akik Simontornyát és Esztergom várát is videóban hamisítják félre. Félreképzett, tanulatlan és olvasatlan, téveszméket terjesztő mihasznák. Az értelmi színvonalról még az is árulkodik, hogy egy ELTE BTK-t végzett, Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozó hozzászóló szerint az általam belinkelt oklevélben nincs is benne Árpád.


Mutatom az oklevél szövegét, ahogy kezdődik: 
 

Szerinte sepulchri Arpadiani és a régi Alba Ecclesia Beate Marie Virginis(B.M.V.) nem Árpád fejedelem sírját jelenti! Az ilyen illetőnek mit írjon az ember? Ti kedves olvasók mit írnátok neki? Mert én szépet az ilyeneknek nem tudok mondani! És ilyen eszetlenek dolgoznak Múzeumokban, ilyen végzettséggel, és ezek akarják osztani nekünk az észt, ezek képzelnek sokat magukról. Egészen elképesztő! Jajj, most látom, hogy ez a madár kérdezte a Kanyót a műsorban. Ez a Bayer Árpád nevű, a témában tudatlan készíti ezt a műsort. És ez a brigád, a múzeumokban még gyerekeket oktat Open History néven! Értitek ezt kedves olvasók? Na ez a nagyon ciki! Ám a legdurvább az, hogy még volt két olyan eszetlen, aki ezt még lájkolta is.


A legsötétebb időket éljük, Óbuda valós történelmét most is pusztítják, de most már digitálisan, nagyon kifinomult és roppant sunyi módon teszik ezt. Próbálják a téveszmékkel a következő nemzedékeket is elbutítani, ahelyett, hogy rendet raknának abban a zűrzavaros káoszban, amit ők maguk okoztak Óbuda történelmében. Naponta hamisítanak, elhallgatnak, ferdítenek és készülnek a hazug riportok, alapjában valótlan animációk, és téves várábrázolások. Jól figyeljünk tehát, hogy gyermekeinket hová visszük, mit lát és hallgat az a gyermek, és mit akarnak neki előadni. Mert érzésem szerint ez a félretanított új korosztály, bármilyen hazugságra is képes általánosságban is, de leginkább Óbuda történelmével kapcsolatban! 


                                                           Egyed Zoltán

A történelemtanárból lett tudománytalan geográfus, Szávoszt-Vass Dániel, aki Duna szakértőnek képzeli magát, miközben gőze nincs a Duna középkori környezetrajzáról Óbuda térségében, is bejelentkezett az oldalon. Mondom én, ez egy gittegylet, egymásnak nyalizó, felfelé törekvő és megfelelési kényszeres uram-bátyám társaság, akik a téveszmékkel, és a rómaiak Aquincumával együtt buknak Óbuda helyrajzával kapcsolatban.


Szerencsétlen nem én vagyok, hanem azok az agyalágyultak, akik látható tények ellenében hazudnak, mint például a Békásmegyer földrajzi környezetét meghazudtolni igyekvő Szávoszt. A római imádó, tudománytalan, magát geográfusnak képzelő történelemtanár hazugságait is sorra vesszük a blog további részeiben a szamárcsapás oldalon. Milyen beteg ember az, aki egy videót hátulról kezd megnézni?

FOLYTATJUK...


#digitalislegendariummunkacsoport  #kanyoferenc  #sicambria  #vetusbuda  #obuda  #arpadfejedelemsirja  #albaecclesia  #szuzmariaprepostsag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése