2019. augusztus 16., péntek

ÓBUDA SZAKÉRTŐ TÖRTÉNÉSZEINK DÖGLÖTT LOVA

  AZ  ÓBUDAI DÖGLÖTT LÓ TEÓRIA

Vannak olyan helyzetek, amikor már nem lehet tovább érvelni a “csakazértis”, “mert én azt mondtam” és a “de akkor is így van” dogmatikus mondatokkal, ami ennek ellenére manapság a “szakértő”  Óbuda történészek és vezető beosztású régész egománok kedvenc érvelési technikája. Vannak még a kedvenceim is, a már kiásták és megtalálták és hasonlók. Az ember meg egy kicsit jobban utána néz, akkor meg kiderül, hogy az oklevelekkel és látképekkel sem tudták még napjainkig sem azonosítani a Zichyék főterét a középkori Óbuda városával. Döbbenet: a középkori Óbuda városát nem sikerült megtalálnia régész-történészeinknek!

 

Schönwiesnertől fogva, és úgy általában véve manapság is történészeinknél megakadt a lemez, illetve megdöglött a ló, amire háttal ültek fel. El is magyarázom ezt a hasonlatot... remélem mindenki számára érthető lesz, nyugodtan utána is lehet olvasni a digitális tudománytárakban. Az értetlen jezsuita könyvtáros, a római imádó kórosoknál(így, az MRSZ krémje), mélyen favorizált Schönwiesner tisztában volt azzal, hogy Bonfini illetve mások mit írtak vagy közöltek Sicambriáról. És mivel az akkori időkben, és akkori tudásukkal azt hitték, hogy a Zichyék telepe egyenlő a középkori Vetus Budával-Óbudával, így azt gondolták, hogy Bonfini és Oláh Miklós helyrajzi leírásai Sicambriáról, a római Aquincumra vonatkoznak, mert ilyen volt a helyrajzi leírás: "Óbuda fölött, a Duna ugyanazon partján most egy ősrégi város nyomai láthatók, és hatalmas kerületű falak tárulnak fel. A maiak Sicambriának nevezik a sicamberekről, Germánia távoli népéről, mert maga e város egykor a germániai sicamber kisegítő légióról kapta a nevét. (Itt, Óbudán, Mátyás király idejében kiástak egy követ, amikor Beatrix királyné templomának az alapjait megvetették, ezzel a felirattal: A sicamberek ide őrségül helyezett légiója építette e várost, amelyet a saját nevéről Sicambriának nevezett el.) - így ezért próbálták mindenáron Sicambria létét megkérdőjelezni. Ezért aztán a történetírók, akik meggyőződtek arról, hogy a jezsuita könyvtáros a rómaiak városát, Aquincumot ásta ki, elkezdték Scönwiesner írásából átvenni, hogy akkor "az a Sicambria nem is létezett, és csak kitaláció". Történészeink pedig már kórusban kántálták ugyanezt a téveszmét, köztük leginkább Gerevich és aztán legutóbb Györffy György is még. De hatalmas gondolati probléma van: Aquincum megléte ugyanis nem azt igazolja, hogy Sicambria nem létezett. Pont ellenkezőleg, hiszen a római Aquincumban semmilyen hun épületeket vagy palotákat, semmilyen magyar vonatkozású leletet nem találtak, és ezek tények! Az alap problémákkal pedig senki sem törődött, hogy az okleveleink olyan Óbuda városát írják le, ami hegytetőn és hegyoldalban létezett, és a látképek is erről szólnak, és ezeket alapjában nem lehet a Zichyék telepének és a rómaiak városának sem megfeleltetni. Megmutatom műholdas képen is a Schönwiesneres- történész téveszmét, íme.

A RÓMAI AQUINCUM AZ NEM SICAMBRIA VÁROSA !

A ZICHYÉK FŐTERÉN TÖRTÉNÉSZEINK HAMIS ÓBUDÁJA ÉS A RÓMAI AQUINCUM

A katonavárosi rész emlékeit csak később tárták fel, és a középkori emlékeket is, de ne feledjük el, hogy a Zichy főtér környéke volt akkoriban a lakott terület, és az ott lévő épületeket a romokból is építették. Meg persze hordták is még a faragott köveket. Így tehát abban is biztosak lehetünk, hogy Schönwiesner egyáltalán nem ismerte a tágabb földrajzi környezetet. 1778-ban neki szóltak, amikor egy szőlősgazda régi falakat talált, aztán fel is tárta azt. Persze az uralkodócsalád egyik tagja hiába kiabálta, hogy „Íme, itt a magyar Pompeji és Herculaneum!” mert a római városban magyar értéket nem talált a jezsuita könyvtáros. Herculaneumot meg végképp nem találta meg, mert még gondolatmenetben sem jutott el odáig, hogy az egyenlő a krónikáinkban és oklevelekben is szereplő Felhévízzel, és az a királynéi várossal együtt a Csillaghegyen található.

Megmutatom azt is, hogy melyik területről szólnak a Vetus Buda-Sicambria tudósítások, íme.

ÓBUDA A CSILLAGHEGYEN ÉS FELETTE SICAMBRIA VÁROSA

 A Sicambriáról szóló tudósítások nem a római Aquincumról szólnak! A Zichyék központjának helyén, egész egyszerűen nem Óbuda város emlékei, hanem Révjenő és Újbécs telepe található, az egykori szigeten! Óbuda királynéi városa a Csillaghegyen létezett, és így a Vetus Budáról és Sicambriáról szóló adatok már hajszál pontosak, igazolják és bizonyítják egymás földrajzi helyrajzát!

ÓBUDA A CSILLAGHEGYEN

Pontosan ezért nem tudták történészeink a középkori Óbuda városát ábrázoló látképekkel és oklevelekkel összeegyeztetni azt a Zichy területet, amit ma tévesen Óbudának hívunk. Hiszen a látképek és a város oklevelei is a Csillaghegyről szólnak!

Tehát történészeink felültek, és felültették szépen egymást is a lóra, de nem vették észre, hogy háttal ültek fel, és ezért a ló rossz irányba halad. Aztán idővel később, azt sem vették észre, hogy az a ló már elpusztult. De Kanyó Feri  még tovább akar vágtázni rajta a rossz irányba, üti-veri a lovat, de a ló megdöglött, és nem mozdul többé. Mégpedig azért nem, mert napjainkban a modern műholdas és digitális alkalmazások, könyvtárak és oklevéltárak mindenki számára elérhetőek az interneten. Így a történész dogma már halott!

 

 A DÖGLÖTT LÓRÓL LE KELL SZÁLLNI!

A képletes lónak, a történész dogmáknak tehát vége van, ideje elföldelni őket, mert ahogy a népies mondás is tartja, döglött lovon nem lehet lovagolni! Kanyó Ferencnek is észre kéne már ezt venni végre, hallgatnia kéne a régi népies bölcsességre, és nem kéne tovább erőlködnie, hogy
SICAMBRIA VÁROSÁBAN
nemlétezőnek fantáziáljon egy olyan várost, amiről rengeteg hiteles forrással, oklevelekkel, és helyrajzi tudósításokkal is rendelkezünk. Krónikásaink, és a helyrajzi tudósítások ugyanis nem a rómaiak mocsárban álló városáról, Aquincumról szólnak, hanem egy sokkal ősibb és minden tekintetben hatalmasabb, sziklás hegyen található királyi városról, amit Sicambriának-Attila városának hívtak. Javaslom az Óbudai és Budapesti Történeti Múzeum, a Magyar Régész Szövetség mélyen tisztelt szakértőinek, hogy karoljanak szépen egymásba, és menjenek kirándulni az Árpád-sávos turista útvonalon! Vigyék magukkal Kanyó Ferit is, aztán nyissák ki a szemüket, menet közben nézelődjenek, és csodálkozzanak. Vagy van egy még-jobb ötletem, jöjjenek el a következő terepbejárásunkra, aztán ott a helyszínen lehet majd magyarázni, hogy "nincs ott semmi, meg csak első világháborús lőtérnek építettek négy méter széles, az egész hegyet kerítő falakat, és faragtak köveket, a "lépcsőről
KEFIR A VÁRÁROKBAN
hegyre tüzelés gyakorlásához"(by Lassányi Gábor és Négyesi Lajos) A ferdítést, félremagyarázást pedig fejezzék be Kanyó Ferivel az élen, mert a döglött lóról immár le kell szállni, történészeinknek ideje befejezni a dogmáik unásig hajtott demagóg ismétlését. Inkább hivatalból is igyekezniük kell, hogy a Csillaghegyen lévő középkori Buda, azaz Óbuda városát kiássák a szeméthegyek alól, és hogy a felette lévő Sican-Kewély hegye, azaz Sicambria-Attila városa is feltárásra kerüljön végre! Az elvesztett hivatali becsületüket ugyanis csak így szerezhetik vissza, a trójai eredetű, Panonn-Magyar főváros, Civitas Eraviscorum-Óbuda történelmével kapcsolatban.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése