2017. június 13., kedd

TILTOTT KIRÁNDULÁSOK A PILISBEN

Minden ami elmúlt az már történelem

Az Óbuda kutatás történelmébe ez a történet is bekerül. Párhuzamok is vannak a múlt eseményei és napjaink hivatali ocsmányságai között. Érdyék idejében még kardlappal verték szét a csendőrök az óbudai Fehéregyházát feltárni szándékozó munkásokat. Mostanra már finomodtak a módszerek, feljelentgetés és hivatali büntetés.A hivatalos oldal képviselőinek esze ágában sem volt( most sincs) feltárásokat kezdeni az óbudai várak valós földrajzi helyén. Ezért elkezdtem kirándulásokat szervezni a közösségi oldalon, és tájékoztatni az érdeklődőket arról, hogy a középkori Óbuda városa nem a Zichyék területén létezett. Ekkor még jóindulattal tekintettem a hivatalos oldal felé, ma már azonban teljesen ellentétes a véleményem, és erre több nyomós okom van. Visszatekintve ez a kedves kis levél volt a figyelmeztetés, mielőtt a PMMI fideszes vezetősége és aztán a ronda és buta némber(aquincumi  múzeum igazgató) feljelentett a fővárosnál, lásd ITT a későbbi történéseket. 

A "TÁJÉKOZTATÁS"

Ezt kaptam az MRSZ-től, miután meghívtam a "szakértőket" az egyik Óbuda kirándulásunkra.

 Magyar Régész Szövetség / Association of Hungarian Archaeologists Tisztelt Sicambria Ősbuda Piliskutató csoport Atilla Király Városa Alapítvány! A megosztott eseménnyel kapcsolatban tájékoztatni szeretnénk, hogy régészeti terepbejárást diplomával rendelkező régész vezethet. Arra is felhívjuk figyelmüket, hogy feltárási engedély nélkül csak a a lelőhely állapotában maradandó változást nem okozó terepbejárás végezhető, azonban azt annak megkezdése előtt legalább 10 munkanappal be kell jelenteni a területileg illetékes örökségvédelmi irodának. A feltárási engedély nélkül végezhető feltárások dokumentációs kötelezettségei megegyeznek az engedélyköteles feltárásokéval. Üdvözlettel, MRSZ
Én meg ezt válaszoltam: 

Tisztelt Magyar Régész Szövetség

A megosztott eseménnyel kapcsolatban tájékoztatni szeretnénk, hogy amikor kedvünk tartja, oda megyünk kirándulni, ahová akarunk. Egy kirándulást(terepbejárást) vezessek, ahhoz nem kell diploma. Hiszen én csak egy nacionalista délibábos piliskutató vagyok aki megkérdőjelezi az elmúlt több mint 200 év régészeti és történészi kutatásait Óbudával kapcsolatban. 
Tájékoztatom továbbá, hogy hivatalosan: 
1. Az Óbudai Fehéregyházát(Alba Ecclesia) a Viktória téglagyárban megtalálták és megsemmisült a kőbányászat során.-szerintük! 
2. Az Óbudai prépostság a ma ismert Óbudai főtér betonja alatt van -el ne hidd!
3. A Pest-Újhegyi vár(Novi Montis Pestiensis) és Boldogságos Szűz Egyháza(Beate Marie Virginis) a ma ismert Budai várban található, amit IV. Béla a tatárjárás után építtetett.- nagy kamu!
4. Az Óbudai királynéi vár a református templom alatt található. -persze csak hivatalosan!
5. Kurchan szakrális fejedelem vára a római kőrcirkusz-katonai amfiteátrum -a hivatalos oldal szerint
6. Hivatalos történész-régész szakemberek szerint-az MRSZ elnöke szerint is- az Óbudai metszetképek idealizáltak-valótlant ábrázolnak, azok csak képzelgések- ez ma már csak aljas hazugság!
7. A királyi koronázó Fejérvár(Alba Regalis) a ma ismert Székesfehérváron található-sosem volt ott!
8. A hivatalos történelemkutatás szerint a középkori Óbuda városa a ma ismert Óbudai területen található-orbitális tévedés!
9. A régészeti topográfia szerint,( ahová mi kirándulni-terepet járni megyünk) ott nem található semmi, talán csak pár szőlőföld kerítése és multimilliomos lakópark. Tehát következésképpen mi nem tudunk(de nem is akarunk) régészeti lelőhelyet tönkre tenni. 
10. Az eseményre meghívást kaptak többek közt dr Raczky Pál úr a Régészettudományi Intézet igazgatója és Tolnai Katalin térinformatikus régész szakemberek. Nagy örömünkre szolgálna, ha a Magyar Régész Szövetség / Association of Hungarian Archaeologists is képviseltetné magát ezen a rendezvényen és ott a terepen győzne meg, hogy nekem rossz a szemem, az erre a területre vonatkozó oklevelek hamisak, a középkori Óbudánk a ma is így ismert területen található.
Üdvözlettel, Egyed Zoltán

ÓBUDA VÁROSA A CSILLAGHEGYEN

Ezután viszontválaszt már nem kaptam tőlük, nagy sajnálatomra. Pedig még meg akartam tudakolni, hogy minden Pilisbe kirándulós csoportnak küldenek ilyen felhívást, vagy csak minket sasolnak ennyire konokul? Később persze már tudtam, hogy a főváros veszett kutyái-Természetvédő Őrszolgálat- kifejezetten az én kedvemért kirándulnak ezen a csodás tájon térdig a szemétben. Ugyanis a szemétdombok látványa olyannyira otthonos volt számukra, hogy az egyáltalán nem zavarta őket, sőt észre sem vették! 

Mondanom sem kell, hogy a rendezvényre a hivatalos oldaltól senki sem jött el, akit meghívtunk, és ezen sem csodálkoztam, egy kicsit sem. Tudják ők jól, hogy nagy a gebasz Óbudával kapcsolatban is, hiszen a vak is láthatja, hogy Óbudát nem sikerült hivatalból megtalálni. Aki olvasni tud, bárki számára nyilvánvaló lehet, hogy mennyi mindent nem találtak meg Óbuda városából. Vagyis konkrétan semmit sem, mert az hegytetőn és a város a hegyoldalban létezett! Egyébként sem értettem az MRSZ levelét, szerintem aki írta még ő maga sem tudta, hogy mit is akar tőlünk valójában. A hivatásos régészeti topográfia szerint sosem volt ott semmi! Mihez kéne diploma? A lelőhelyben nem maradandó károkozású kirándulás az milyen, léghajóval esetleg? 
Később aztán kitalálta Lassányi a tutit;A szakmai tevékenységére ezzel rakta fel a koronát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése