2015. november 27., péntek

"AZ UTÁNZÁS A HÍZELGÉS LEGŐSZINTÉBB FORMÁJA"

A MI TÖRTÉNÉSZEINK PEDIG EBBEN IGAZÁN PROFIK...

ÓBUDAI KIRÁLYNÉI VÁR A CSILLAGHEGYEN
MIÉRT KELL A HEGYTETŐN LÉVŐ PRÉPOSTI ÉS KIRÁLYNÉI VÁRAT A MAGYAR FŐVÁROST A RÓMAI AQUINCUMBA ERŐLTETNI ?


Sicambria-Óbuda okleveles, és terep kutatása közben, a történészek sorozatos tévedését is próbálom megérteni.Volt alkalmam utánaolvasni, hogy az óbudai metszeteken lévő épületeket mi alapján azonosították a történetírók. A történész téveszme már az előtt kialakult, mielőtt a legelső feltárások megindultak volna a mai Óbudának erőszakolt területen. Az állami óbudai építkezések, a panelprogram indulásakor előkerült romterületet, a már kialakult történetírói téveszmék alapján értelmezték, még akkor is, ha sem képi, sem okleveles azonossággal egyáltalán nem egyezett a terület. Így alakult ki a mai alapjában téves történelem Óbudával kapcsolatban, amit az egyetemeken és iskolákban napjainkban is tanítanak. A Történész Szamárcsapás oldal bejegyzéseiben Óbuda jelenlegi téves-hivatalos topográfiáját vizsgálva azt fogjuk elemezni, hogyan vették át egymástól a szakmai megfelelési kényszerrel a téveszméket, és hogyan építették tovább az óbudai légvárat, ami napjainkban durrant ki, és többé már nem lehet tovább fújni ugyanazt. Illetve van aki mégis megpróbálja, a több, mint 150 éves szamárságokat előadni. Napjainkban 2015-ben, mintha még Rupp, vagy esetleg Herta néni idejében élnénk, és se műholdas térinformatika, se digitális keresőmotorok nem léteznének. 

A Budapesti Történeti Múzeum, tanár-előadója megrekedt a múltban pár munkatársával karöltve! Persze hibáztatni nem lehet őket, hiszen immár a szamárcsapás tevékeny résztvevői, már eleve ezt tanulták, térképet nem néznek oklevelet nem olvasnak, jó ez így nekik ahogy már berögzült. 


VÉGH ANDRÁS ISMÉT A TÖRTÉNÉSZ DOGMÁKRÓL TARTOTT ELŐADÁST

Ismételten ugyanazt a téveszmét akarta bemesélni a hallgatóságnak, hogy a hegytetőn látható mindkét Óbuda vára a mai Óbudának hitt környéken volt. Ismételten fel kell hívnom Végh úr figyelmét arra a tényre, hogy a 13. századi Óbuda városa, vagyis Buda Castrum, amit Novi montis Pestiensisnek hívnak az Békásmegyer területén belül állt! Ezt igazolják az oklevelek is, ahogy a Történész Dogmák oldalon korábban már megírtam. Ez azt jelenti, hogy nem lehet sem a főtéren, sem a mai Buda várában, ahogy hivatalosan a mai napig állítják az óbudai várak helyét. Ezt igazolják a metszetek is, ahol digitálisan nagyítva tökéletesen látható: Óbuda várai ugyanolyan magasan léteztek a Megyer-hegyen, mint a mai Buda vára! 

ÓBUDA VÁRAI BÉKÁSMEGYEREN !

Hivatalosan pedig annyira bekavartak saját maguknak, hogy észre sem veszik a nyilvánvaló ellentmondásokat, amit maguknak hoztak létre, saját maguk ellen. Ha ugyanis a Pest-hegyi Új Buda vára-ami igazából Óbuda királynéi vára-városa, a mai Buda várban volt-mert hivatalosan ezt állítják(!)- ugyanakkor az nem lehet a főtéren is ugyanazon időben!


NÉZZÜK CSAK MEG OKLEVÉLBEN AZ ÓBUDA KIRÁLYNÉI VÁRÁNAK A VALÓS FÖLDRAJZI TERÜLETÉT ! 
A XIII. SZÁZADI ÓBUDA VÁRA BÉKÁSMEGYER TERÜLETÉN!

A mostani előadás keretében is azt próbálták ismét csak erőltetni, hogy a királynéi vár, az a mai református templom környékén létezett.(SIC) Végh úr és egyes kollégái nem látják, amit még a laikusok is látnak. Elég ránézni az alaprajzra, hogy megállapítsuk: ez bizony egy keresztes lovagvár, egy azok közül amik sorban álltak a Duna vonalán, és csak azért lett jelentősége, mert az óbudai apácák második nagy birtoka volt azon a helyen!


UGYE NEM AZT AKARJÁK MAJD BEMESÉLNI NEKÜNK HOGY BÉKÁSMEGYER A FŐTÉREN VAGY A MAI BUDA VÁRÁBAN VOLT?Nem, sajnos ez nem egy rossz vicc, hiszen Kanyó is már próbálkozott azzal(ahogy korábban az elődei is), hogy Sicambria Óbuda városát  a római Aquincumba erőltessék. A mai főtér ugyanis valójában is a római katonaváros volt. Azonban a szépen kitalált történész téveszme több részen is megbukik, és ez még a laikusok számára is nyilvánvaló. Az Aquincumi polgárvárosban ugyanis egy darab ! olyan- például -gombot sem találtak, ami magyar vonatkozású lett volna. Persze az elmúlt 200 évben sem sikerült az oklevelekben is megírt Sicambria-Óbuda városának romemlékeit megtalálni AquincumbanEzt a tényt a római-imádó idegen-lelkűeknek is muszáj elismerniük, persze ezen információkat ők nem reklámozzák. Tulajdonképpen az ősrégi főváros területét soha nem találták meg, még csak nem is keresték, mert a 19. századi téveszmék miatt úgy gondolták, hogy az biztos a római város volt. Az őshonos főváros Sicambria Civitas Eraviscorum persze a Gellért-hegyen sem volt, ahogy az sosem volt a Pest nevű hegy sem, és a püspök sem ott kocsikázott szándékán kívül vakmerően a szakadékba, hiszen a mai Buda vára 1046-ban még a mesében sem létezett! Ez azt jelenti, hogy a HunMagyarok nem a római Aquincum városába költöztek be, hanem a krónikáinkban is megírt Sicambria ősi városába, és Óbuda városa ugyanott élt tovább ! 
CSAK RÓMAI


Amikor a jezsuita könyvtáros Schönvisner elkezdte feltárni egy óbudai szőlősgazda bejelentése után, 1778-ban a római város emlékeit, gyorsan rá kellett döbbennie, hogy nagyon nagy gondban van. A feltáráskor rögtön a római romok kerültek elő, sehol sincs a területen "hun-avar-magyar", Aquincum területén nem kerültek elő Sicambria-Atilla városának romjai, az Árpád-kori-középkori Óbuda épületek! Ez a szélhámos-könyvtáros erre "tanulmányban" mutatta ki, hogy a krónikáinkban megírt Sicambria-Attila városa nem létezett, tette mindezt úgy, hogy a krónikáink írásait próbálta meghazudtolni. Ezt az eszetlenséget szajkózzák még napjainkban is a szemellenzős történészek, és továbbra is mocskolják a krónikáinkat. Mára ez a gyakorlat már az előrejutás alap követelménye lett a történész szamárlétrán.
Nomármost, ha kedves olvasóim idáig figyeltek, akkor rögtön fel is tették magukban a jogos kérdést, hogy ha a római városban nem találták meg a magyar emlékeket, akkor mégis merre van ez a magyar Óbuda főváros? Nem, nem kezdték el keresni, még később sem, és ebben nagyrészt az a Schönvisner a hibás, akit ma a 
"tudományos régészet alapvetésének" állítanak be, és díjakat osztogatnak saját maguknak az ő nevével fémjelezve, pedig legalább annyi kárt okozott, mint hasznot, sőt nekünk magyaroknak még többet is. Érdemes megnézni a római Aquincum múzeumát összehasonlítva a magyar emlékeket bemutató főtéri múzeummal. Persze az is közrejátszik, hogy nem a főtér környékén volt Óbuda városa, de azért jól látható, hogy az Árpád hídnál lévő római emlékeket feltárták, míg a középkori magyar romemlékeket eszükbe sem jutott feltárni! Mindez csak véletlen? 

Persze mit is várjunk, amikor az örökségromboló kultusz-főkolompos azt nyilatkozza, hogy a "magyar Pompei az Aquincum"(és ott voltak vele a hízelgők, akik erre vadul bólogattak és még tapsoltak is) ugyanakkor pedig egy Árpád-kori-középkori gótikus magyar templom emlékünket lebetonoztatja, és körforgalmat építtet rá?! Ugye, hogy tiszta bolond aki nem normális! Mindez pedig történik egy állítólagos "Nemzeti" kormányzás idején 2015-ben! Én pedig azt kérdezem, hogy miféle nemzetiek, magyar emberek ezek egyáltalán? 


Pontosan ugyanezért történhetett meg az is, hogy az igazi Óbuda várak-város területére luxus lakóparkot építettek, minden megelőző régészeti kutatás és feltárás nélkül. 

OKLEVELEKBEN-LÁTKÉPEKEN ÉS A VALÓSÁGBAN IS ÓBUDA PRÉPOSTI-KIRÁLYI VÁRAI BÉKÁSMEGYER TERÜLETÉN VANNAK !

Magyarország az egyedüli a világon, ahol a történész "szakértők" a szamárcsapással, egy teljesen hamis-valótlan téveszmét görgettek tovább, így az ország fővárosát nem találták, de nem is keresték. Ugyanakkor tevékenyen részt vettek, és részt vesznek napjainkban is abban, hogy ez a terület az enyészeté legyen és mindörökre elpusztuljon. 

 December van, és egy becsületes szakember sem állt ki még az igazság mellett!

HA KORLÁTOLT A TUDOMÁNY A SZENVEDÉLY ÉS AZ AMBÍCIÓ IS HIÁBAVALÓ 

EGYED ZOLTÁN PAJZSVIVŐ

2 megjegyzés:

  1. Polyák István
    Ráadásul Buda és Pest újra és újra felépítését is Óbuda köveiből valósították meg. Aztán pedig jöttek a téglagyárak, még a dombokat is elhordták...

    VálaszTörlés